Ontdek Olst-Wijhe

Ontdek Olst-Wijhe

Aan de IJssel  tussen de Hanzesteden Deventer en Zwolle ligt de gemeente Olst-Wijhe, die in 2001 ontstaan is na een gemeentelijke herindeling tussen de voormalige gemeenten Olst-Wijhe.

De gemeente Olst-Wijhe ligt in de fraaie zuidwesthoek van Overijssel aan rivier de IJssel tussen Zwolle en Deventer en telt ongeveer 17.000 inwoners. Olst-Wijhe is een gezellige gemeente waar je monumentale boerderijen, romantische kastelen en gerestaureerde molens vindt. En dan hebben we de IJssel nog die door de gemeente loopt. Daar is het genieten, tussen het groen, op de zandstrandjes en aan het water.

Naast een uitgestrekt buitengebied bestaat de gemeente uit zeven kerndorpen: Olst, Wijhe, Boskamp, Den Nul, Boerhaar, Welsum en Wesepe. Daarnaast liggen de volgende buurtschappen in de gemeente: Fortmond, Middel, Eikelhof, Marle, Herxen en Elshof. In deze dorpen en buurtschappen zijn diverse beeldend kunstenaars actief die workshops geven en hun atelier of galerie openstellen of tijdens bijzondere gelegenheden hun werk exposeren. De dorpen Olst en Wijhe beschikken allebei over een museum waar u het leven van vroegere tijden terug vindt.

Ook maakt Olst-Wijhe deel uit van Sallandeen uniek vakantiegebied tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Wil je meer weten over Salland bekijk dan de website van Salland Natuurlijk Gastvrij, lees het Salland Magazine of download de Salland App!

 

Bij de drie Tourist Infopunten is alle informatie verkrijgbaar.

Infocentrum IJssel 
Rijksstraatweg 109 
8121 SR Den Nul 
0570 745040
www.infocentrumijssel.nl

Holstohus 
Jan Schamhartstraat 5
8121 HA Olst
0570 561606

Primera 
Langstraat 43
8131 BA Wijhe 
0570 521307
www.primera.nl